Vaak vragen patienten hoe acupunctuur nu eigenlijk werkt. Je zet ergens een naaldje en je voelt je beter. Rara, hoe kan dat? Magie of een kwestie van logisch denken? Het laatste, hoewel het resultaat wel degelijk als magisch kan worden ervaren. Pijn ontstaat door stagnaties in meridianen. Acupunctuur heft deze stagnaties op en de pijn verdwijnt.

Met de Balansmethode van dr. Tan brengen andere meridianen de ‘zieke’ meridiaan in balans. Pijn in de schouder behandelen we bijvoorbeeld niet door de schouder zelf te prikken  maar door de enkel die eenzelfde structuur heeft als de schouder. Of bij hoofdpijn prikken we punten in de hand of voet. Het effect is onmiddellijk: de pijn vermindert aanzienlijk of is helemaal weg en blijft ook weg na een aantal behandelingen.

De Balansmethode werkt ook bij slapeloosheid, menopauze, infertiliteit en maag- en darmstoornissen. In 95 procent van de gevallen werkt de Balansmethode van dr. Tan direct. En wat zie je dan aan de patient? De pijnlijke uitdrukking op het gezicht maakt direct na het plaatsen van de naaldjes plaats voor een ontspannen blik en een glimlach. Happiness is around the corner….

 

meridians3